Любопитно

Варна – един нестандартен поглед на града

Варна. Морската столица на България. Родният град на редица български творци, сред които големите комедийни актьори Кръстю Лафазанов и Христо Гърбов. Варна не само, че е дом на именити дейци в сферата на културата, но и ежегоден домакин на различни културни събития. 


Днес “хвърляме” един малко по-различен поглед на морския град. Ще ви споделим за няколко не толкова популярни места в града. Разбира се, ако посещавате за първи път Варна, помислите къде ще отседнете. Може да го направите в хотел в града или пък да изберете настаняване в тризвездни хотели в Златни пясъци. Златни пясъци се намира на по-малко от 30 минути с кола от Варна и е добър избор, ако търсите по-спокойно място за почивка, а в същото време искате да сте близо до всичко интересно, случващо се във Варна.


Ето ги и тях. Четирите по-малко популярни места в морската ни столица, за които ви разказваме накратко. 

  1. Галата – най-малкият квартал на Варна и едно от местата, от които се разкриват най-красивите гледки. Гледката по пътя към Галата е прекрасна както денем, така и нощем. Има пейки, на които може да поседнете, ако имате нужда от малко почивка, и бинокъл, от който може да погледнете в далечина как изглежда морската ни столица. Носете си монети, за да може да използвате бинокъла. 
  1. Телевизионната кула – Мястото е чудесно за разходка сред природата. Първите два километра са по-изтощителни, тъй като трябва да се изкачите. След това се преминава през вилни парцели, докато достигнете гората. В гората по дърветата има маркировка, така че лесно може да се ориентирате как да намерите самата кула. От най-високото място при хубаво време ще може да се насладите на чудна гледка към цяла Варна и морето. И вечер може да се радвате на невероятен изглед. Нощна Варна също е много красива. 
  1. Варненският фар – Намира се на пристанище Варна. Може да чуете варненци да го наричат “червения фенер”, тъй като излъчва постоянно червена светлина. На платното му е изобразен Св. Николай Чудотворец, считан за покровител на моряците и рибарите. 
  1. Дом на архитекта – Къщата е построена в средата на 19. век – през 1850 г., като към момента е една от добре запазените къщи във Варна. Построена е в типичния за времето си стил – източно средиземноморски стил, познат още като Възрожденски. Сградата е на три етажа – първият е каменен, а вторият и третият са дървени. Днес мястото се използва като седалище на Съюза на архитектите в морската ни столица. 
Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!