Други хотелиХотели

Хотел край Шумен – вижте къде да отседнете

Шумен, разположен в североизточната част на България, е град със древна история, започваща хиляди години назад. Днес градът е 11 по големина у нас, като населението му наброява малко над 82 000 души към 2022 г. 


Районът е богат на исторически и културни богатства, които го правят атрактивна дестинация за туристи. Ако сте решили да посетите този красив град и търсите подходящо място за настаняване, имаме препоръка за вас. Разказваме ви за един различен хотел край Шумен


Вероятно ще попитате защо различен. Веднага ще ви кажем. Защото е част от комплекс “Стара Плиска”. Заедно с Двора на кирилицата, Странноприемница Стара Плиска, която ще ви представим, са част от уникалния по своя характер комплекс. 


И така. Защо точно Странноприемница Стара Плиска? Защото предлага хотелско настаняване, има ресторант и дава възможност за спа релакс в боилски бани. А и защото около нея има прекрасни места, които може да посетите. Мадарският конник, НИАР Плиска, Голямата базилика и разбира Дворът на кирилицата може да са задължителните ви спирки по пътя на опознаване на българската история.


Възможности за настаняване в Стара Плиска

Стаите са комфортно и уютно обзаведени. Изборът е между двойна стая, тройна стая и VIP стая. Някои от двойните стаи са със спалня, а други – с отделни легла. Всички помещения са с климатик и телевизор. Имат и Wi-Fi. 


Ресторантът на Странноприемницата

Със своя капацитет от 150 места, той е подходящ за семейни празненства като сватба, кръщене, юбилей. Разполага и с просторна лятна градина с 200 места. Менюто комбинира най-доброто от руската, арменската, грузинската и разбира се, българската кухня. 


Релакс и отмора в Боилските бани

Може да направите почивката си още по-приятна, като релаксирате в боилските бани на комплекса. Интериорът напомня за славната българска история, а удобствата за релакс включват джакузи, басейн, студио за масажи, сауни и парна баня. 


Шумен предлага разнообразни опции за настаняване – хотели, къщи за гости, апартаменти за нощувки. Разбира се, изборът къде да отседнете е ваш. Но ние искрено вярваме, че ако изберете хотел край Шумен Странноприемница Стара Плиска, няма да останете разочаровани. Винаги е добра идея да запазите своя престой предварително, особено в разгара на сезона, за да се уверите, че ще има свободни стаи за вас.

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!