ЗабележителностиСандански

Сандански е един от най-посещаваните градове през цялата година

Навярно няма да е достатъчно да посетите една морска или планинска дестинация, за да се почувствате напълно релаксирали. Ето, защо на вашето внимание дестинация Сандански, предлага допълнение, от всичко онова, което не е достигнало.

Въпреки неголемите си размери град Сандански години наред е изумявал с очарователната картина и хилядолетия наред е привличал хора от различни точки на България.

Днес на това място, туриста може да се усети магията на всичко от отминалите времена, да се потопи в разкоша на съвремието и да почувства пълен релакс и възобновяване на жизнената сила.

В хотели Сандански има за всеки по нещо, отговарящо на всяко едно желание. Южно разположеният курорт предлага внимание и грижа за всеки гост, благоприятен климат и здравословни лечебни условия, благодарение на минералните извори.

Вървейки из картата на града и околностите ан Сандански, днешния турист може да се потопи във вълшебството на градския парк, носещ името„Св. Врач“. Тук се намира едно от творенията на човека – Художествената галерия на Сандански, църква „Св. Георги” и манастир „Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян”. Недалеч от курортното място се намират манастир „Роженски”; близо до град Перник се издига крепост „Самуиловата крепост” и местността„Рупите”. Интерес събуждат и резерват Мелник; „Св. Петка”, както и храма на прочутата баба Ванга.

Амфитеатралното разположение на Сандански предлага чудна гледка към планината Пирин. Климата и минералните лечебни извори са цяр за много болести, а това е и една от причините Сандански да е един от най-посещаваните курорти в страната по всичко време на годината.

И всичко това не свършва до тук. С престои и отсядане в хотели в Сандански, туристите могат да си организират чудесни изживявания с обиколка из места като алеята в градския парк, разпростиращ се на цели 344 дка. В него се намира и прекрасно чисто и естествено езеро, а из територията му се пазят над 200 вида средиземноморски растения. Една от най-старите и автентични постройки на Сандански е музеят на археологическите изкуства, създаден преди 27 века.

Сандански примамва с древност, съчетана с модернизма на новия век. И ако обиколката из курорт и околията му е доставила нужната доза познания за култура и минало, то нощувка в хотел в Сандански ще допълни това изживяване, гарнирайки го с истински здравословни и луксозни удобства, типично като за модерния човек на големия град.

Show More

Подобни статии

Прочети още
Close
Back to top button
error: Content is protected !!