Забележителности

Дворецът на цветята и магията на северните плажове

На север или на юг? Този въпрос си задаваме винаги, когато сме решили да почиваме на родното Черноморие, но не знаем кой курорт да изберем. В последните няколко години сякаш Южното доби голяма популярност и много от туристите избират да летуват там. Не отричаме красотата на този район. Той предлага прекрасни възможности както за забавление, така и за почивка. Но северното ни Черноморие има друго очарование. Пълно е с недокоснати плажове, романтични кътчета и предлага спокойствие и тишина. Ако обмисляте да го посетите това лято, със сигурност сте взели добро решение. 


Китните местенца на района са многобройни. От плажа Дуранкулак в най-северната част на страната до морската гара във Варна. Сред най-популярните места са Дворецът и Ботаническата градина в Балчик. Балчик е малък град, но красотата му е необятна. Калдъръмените улички и старинните къщи му придават романтика и го правят привлекателен за местни и чуждестранни туристи. 


Дворецът и Градината са обединени в архитектурно-парков комплекс, който не оставя никого равнодушен. Феерията от ухания и цветове омагьосва всеки, докоснал се до Градината, а интересната история на Двореца личи от всяко негово кътче. Различни култури и религии се преплитат по невероятен начин и създават уникалната атмосфера на мястото. Дворецът е създаден в началото на 20. век по нареждане на румънската кралица Мария Единбургска. Омагьосана от красивото място, тя пожелава нейната лятна резиденция да построена именно там. Кралицата вярвала, че всеки заслужава уважение, независимо от това каква религия изповядва. Затова ако се загледате внимателно, ще забележете, че в него се срещат акценти от различни традиции. 


Ако посетите Балчик, ви съветваме да отседнете в хотел на първа линия като хотел Антик например. Той ще ви предложи много удобства, които да направят престоя ви в града по-приятен. 


Освен чудесни за разходка места, северното ни Черноморие предлага и красиви плажове. Ето някои от тях: 

  • Плаж “Болата” – Намира се в близост до с. Българево, обл. Добрич и е част от клуба на “Най-красивите заливи в света”. 
  • Плажът в Албена – Освен на чисти плажове, курортът дава възможност да се насладите на множество различни спортове. Албена носи титлата “Европейски курорт на спорта” две поредни години и на територията на курорта имате възможност да практикувате над 40 вида спорта. 
  • Плаж “Русалка” – Разположен е сред невероятна дъбова гора и е едно от местата, на което може да усетите спокойствието, което носи природата. 
Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!