Любопитно

Багаж за морето – какво да вземем?

Лятото е сезонът на приключенията и на плажните емоции. Лятото е време за море. Планирахте ли вече къде ще прекарате отпуската си? Ако все още се колебаете, обмислете вариант за лятна почивка в Свети Влас. Градът е малък, но красив, и предлага добри условия за спокойна почивка. 

Събирането на багажа е неизменна част от подготовката. Знаем, че понякога то може да бъде малко напрягащо. Непрекъснато се чудим дали сме взели всичко необходимо или пропускаме нещо. За да ви улесним в организацията, подготвихме списък. Ето какво е добре да не пропускате да сложите в багажа си. 

Дрехи, обувки и бельо

Дрехи от естествени материи като памук и лен са най-добрият избор през летните месеци. Те позволяват на тялото “да диша” и не причиняват раздразнения на кожата. Нашата препоръка е да изберете дрехите така, че с минимално количество да формирате максимално много визии. Неутралните цветове като бяло, сивото и черното могат да бъдат верен помощник в това.

Изчистените визии лесно могат да се трансформират в по-елегантни с подходящи аксесоари и обувки. И като казахме обувки, вземете максимум 2-3 чифта, които може да комбинирате с различните тоалети, и не забравяйте плажните обувки – джапанките. 

Бански и аксесоари за плажа

Сигурни сме, че няма да тръгнете към морето, без да сте сложили банския костюм в багажа. Не забравяйте освен него да вземете шапка и очила. Тези аксесоари ще предпазят главата и очите ви от слънцето. Знаете, то пече наистина силно в разгара на лятото. Добра идея е, да сложите и кърпа в багажа. Ще ви е необходима на плажа. 

Слънцезащитен крем и спрей против комари

За да предпазите кожата от жарките лъчи, вземете слънцезащитен крем. Тук препоръката ни е да изберете такъв с висок фактор и сигурен произход. Бъдете подготвени и със спрей против комари. На морето, особено край брега, има много. 

Книга/ Списание или слушалки

Добавете в багажа и четиво за моментите, в които ще се излежавате на плажа. Това може да е нова книга или любимо списание. Музиката също е приятен начин да се откъснете от шумотевицата на плажа. Може да свалите любими песни и да им се насладите, докато събирате слънчев загар.

Фотоапарат/Телефон и зарядно за тях

За да запечатате любими моменти, използвайте фотоапарат или телефон. Проверете дали захранващият кабел на устройството е в багажа.Няма нищо по-неприятно от невъзможност да запазиш хубав момент заради липса на батерия на устройството.

Лекарства и лични аксесоари

Хубаво е да имате нещо под ръка в случай на главоболие, летен вирус или стомашно неразположение. Може да вземете със себе си още паста за зъби, гребен и самобръсначка. В повечето случаи не е необходимо да носите шампоан, сапун и душ гел. Хотелите обикновено предоставят такива на гостите си.

Документи

В зависимост от това докъде ще пътувате, ще ви трябват различни документи. Проверете изискванията на мястото, в която отивате. Ако летувате в България, достатъчно е личната карта да бъде с вас. Разбира се, шофьорите трябва да носят още шофьорската си книжка и документите на колата. За чужбина най-вероятно ще ви трябва и паспорт, а в случаите когато автомобилът не е на ваше име, е необходимо и пълномощно.

Пари и карти

Уверете се, че имате достатъчно средства, за да се случи почивката както си я представяте. Най-добре е да не държите всички пари на едно място. Някои може да са кеш, други – в кредитната/дебитната карта. Тези, които са в брой, също може да разпределите на различни места. 

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!