Забележителности

Плажовете на Лозенец

Лозенец е едно от най – магнетичните курортни селца в Царево, предлагащо отлични условия за туризъм и приятни почивни дни. То се намира на около 60-70 километра на юг от Бургас о предлага много приятни летни температури – между 25-29 градуса по целзий, както и едни от най – чистите морски води по цялото продължение на морската ни граница.
Хотели в село Лозенец има много, ако сте решили да прекарате лятната си отпуска тук ще имате голям избор за място за настаняване.  Предлагат се хотели с басейн, апартхотели, хотелски комплекси, малки семейни хотели, както и вили, къщи за гости и квартири.
Нека сега ви разкажем малко за плажовете в Лозенец. Определено най – известния е Централния плаж, или известен още като Северния, но освен него има още няколко, които са също толкова привлекателни и атрактивни.
За любителите на по – дивите места препоръчваме посещение на плаж Корал, които се намира при къмпинг със същото име. Тук водата винаги е бистра и чиста. Плажа има дължина, малко по – малко от километър и предлага отлични условия на плажуващите. Той е обграден от живописни дюни, а в близост има дори горичка, в която може да си отдъхнете от големите жеги. Очарованието на този плаж идва от факта, че е много слабо застроен и разполага само с няколко плажни заведения. По – голямо място е отредено и за желаещите да поиграят на плажен футбол или волейбол.
Една от перлите, когато става въпрос за плажове в Лозенец е Плаж Оазис, той е разпределен към голям ризорт, който се намира там и предлага много екстри, като училище за сърфисти, плажни и водни атракции и забавления, детски лунапарк, както и много и най – различни заведения за напитки и хапване. Ако не сте обвързани с големия комплекс може да се настаните в централната част на плажа, където режима е свободен, а в южната част има къмпинг.
Това са малка част от красивите плажове, които може да посетите по време на почивката си в Лозенец.

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!