Любопитно

Мистиката на Орфей – Кърджали

Района на Източните Родопи привлича огромен брой туристи целогодишно. Същи така има множество известни туристически дестинации и места за настаняване, където да планирате следващата си почивка и да разгледате всичко възможно в близост.
Известна туристическа дестинация до язовир Кърджали е село Главатарци. Ако решите да изберете това място за нощувка горещо препоръчваме да се запознаете с Хотелски Комплекс Главатарски хан – http://glavatarski-han.com/. Тук ще усетите близостта на природата, ще се радвате на красива гледка към язовира, луксозна атмосфера и ще се насладите на един от най – елитните хотели с басейн в Главатарци.
Емблематична личност, която се свързва с Кърджали и планинските склонове в околността е Орфей. Син на Аполон и Калиопа, той носи със себе си множество митове и легенди, който привличат голям брой посетители. Повечето хора търсят хотели в Кърджали или хотелски комплекси с басейн, за да могат да са на ръка разстояние до природата и Орфеевите скали.
Известни туристически дестинации с избор на хотели с басейн до язовир Кърджали и околностите са Момчилград, Ардино, Минералните бани в близост до Хасково, Хасково и други. Тези места за настаняване предлагат потапяне в природата мистиката около Орфей.
Всички знаят за акцента около трагичната любов на царя на траките, довела до смъртта му, както и за дарбите които има той когато става въпрос за музика. Когато той свирел на лирата си цялата природа замлъквала и се възхищавала на мелодията и гласа му.
Голяма гордост за жителите на град Кърджали е факта, че според редица източници Орфей е прекарал живота си в там. Ето защо на входа на града статуята му посреща всички туристи и местни. Препоръчваме ви при посещение на града да намерите време за скулптурата Лирата на Орфей. Тя се намира много близо до градската автогара, в кръгово кръстовище, което символизира безкрайното и вечното. Размерите на пластиката са с височина 9 метра и широчина 14 метра.

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!