Забележителности

Рибарник – Добринище

Рибарника се намира в близост до град Добринище и разполага с три живописни езера в които се развъжда риба за спортен риболов. Разположен сред величествената природа на Пирин планина. Атрактивният рибарник за посетители е разположен на площ от 8 дка. Разполага с богат инвентар от риболовни принадлежности, които се предоставян на разположение на гостите на комплекса. Луксозния ресторант край езерото предлага вкусно приготвена риба от рибарника. В езерата се отглеждат и развъжда балканска пъстърва с големина на парчето  между  0.250 г.-0.500 г. Често в комплекса се провеждат състезания за любители по спортен риболов, но и да го посетите като турист и да се очаровате от приказния живописен пейзаж на езерото. Осигурени са прекрасни условия за състезания. Посетителите на този комплекс може да опитат вкусно приготвена прясна пъстърва от майстори готвачи. Освен това на гостите на Рибарица се предоставя възможност да и сами да си приготвят рибни специалитети. През уикенда и по-време на празници се организират частни партита, различни тържества и  незабравима почивка. Посетителите на комплекса може да отседнат в атрактивни хотели в Добринище и близките планински курорти. Едни от най-честите гости в рибарника са туристи от Банско, Разлог и Добринище.

Рибарника е едно красиво място с богата история. Създаден от първият български партизанин Иван Козарев през 1941 г.

Тези които търсят приятно занимание през горещите летни дни.  Рибарника в Добринище ще донесе приятни мигове на Вас и Вашето семейство в компанията на уникална природна среда.

В околността може да видят и други исторически забележителности, като музея на Никола Вапцаров, къща- музей на Неофит Рилски, Веляновата къща,  църквата Света Тройца – Банско. Наблизо се намира лифтената станция  за хижа „Гоце Делчев“ в местност Логовото, в Пирин планина.

Добринище предлага невероятни условия не само за зимния, но и за летния туризъм. Освен това курортното селище се слави с своите 17 минерални извори с неповторима сила и красота на Пирин планина.  Природният комплекс съчетава в себе си прекрасни условия за практикуване на различни видове спорт, като алпинизъм, разходка из планината, лов, риболов и други спортове.

Рибарица е един истински райски кът за планинари и туристи.

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!