Любопитно

Почивка в Златни пясъци – заслужава ли си?

Златни пясъци е най-известният курорт на северното ни Черноморие. Основан е в средата на ХХ век – през 1956 г., и от тогава ежегодно е предпочитан от местни и чужди туристи за лятната им почивка. Какво ги привлича да летуват там? Какво е състоянието на плажовете? Какви са възможностите за релакс? Именно на тези въпроси ще се опитаме да дадем отговор с днешната статия, за да може всички, обмислящи да го посетят, да преценят дали си заслужава.

Възможности за настаняване

Едно от най-важните неща за незабравима почивка е изборът на място, в което да отседнем. Затова и започваме с възможностите за настаняване, които Златни пясъци предлага. Разбира се, подобно на останалите ни курорти, те са многобройни и различни. Сайтовете за резервация ви позволяват да филтрирате резултатите според предпочитанията си, но ние ви препоръчваме да разгледате какво предлага Мимоза Съншайн Хотел – all inclusive хотел до плажа Златни пясъци. Хотелът гарантира пълноценен отдих на тези, които изберат да отседнат там. На разположение на гостите са спа център, 4 басейна, основен и тематичен ресторант. Има и детска анимация за най-малките посетители.

Ако пък искате да съчетаете почивката с водни забавления, потърсете хотел с аквапарк. Съоръженията дават възможност да се насладите на незабравими емоции и приключения. Подобен тип хотел също можем да предложим – само на 250 м от морския бряг. Повече информация за него може да откриете на сайта https://www.dolcevita-hotel.net/bg/. 

Плажове

Да поговорим и за морето. Когато планираме почивка край морския бряг, няма как да не се интересуваме какво е състоянието на плажовете. Златни пясъци се слави с широката си плажна ивица – 100 м, финия си пясък и кристално чистите си води. Плажът е охраняем и с множество удобства.

В близост има барове и ресторанти, в които плажуващите могат да се насладят на вкусно хапване и студена напитка. Има и душове, които посетителите могат да използват, за да отмият пясъка и солената вода. Плажната ивица е достъпна и за хора с увреждания. Изградени са подстъпи, които улесняват придвижването им.

Освен за събиране на слънчев загар, на територията на плажа има и много възможности за развлечения. Може да се возите на банан или ринг, да карате джет или балон, или да изберете полет с парашут, познат още като парасейлинг. 

Забавления и разходки

Говорейки за забавления, няма как да не споменем също, че се предлагат множество в рамките на курорта. За вечеря може да изберете между различни по стил и кухня ресторанти, след което да разпуснете в някой нощен клуб. В курорта има много барове и дискотеки. Възможност за разпускане предлага и морската столица Варна, намираща се на близо 15 км от курорта.

Ако пък вашият начин да отпочинете е опознаването на нови места, Златни пясъци е добра начална дестинация за пътешествия. На 5 минути с кола от курорта се намира Аладжа манастир – единственият скален манастир в България, при който ясно се разграничават видовете помещения. Интересна за посещение е сребролистната липа, намираща се на територията на курорта. Дървото е защитено от 1962 г., като височината му достига 20 м и се смята, че е на около 250 години. Между Варна и Златни пясъци пък се намира природният парк “Златни пясъци”. Това е най-малкият природен парк у нас, но въпреки това впечатлява с богат животински и растителен свят. 

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!