Забележителности

В полите на Пирин или разходка из Банско

Сред многообразие от курортни места, туристически забележителности и добри условия за настаняване се открояват предпочитанията на немалко туристи към курорт Банско. Всички това определя и настоящия му статут на предпочитан и най-посещаван зимен ски курорт.

Хотели Банско предлагат изключителни възможности за резервиране на места, най-модерни условия и всичко това на фона на старинни къщи и улички съхранили духа от минали векове.

Този кът от България предлага на заинтересувания турист истински развлечения, спорт, отдих и забележителности. Култура и традиции се преплитат в едно, за да дарят удобства, за каквито всеки мечтае и да представят минало и история по автентичен и неподправен начин.

Курортът Банско привлича поток гости не само в зимните месеци, но и през лятото. За всеки, който се стреми да избяга от горещината на яркото слънце в хотели Банско са се погрижили. Такива ще открият идеални възможности, според персоналните нужди.

Районът на ски курорта е популярен с минералните извори, а това го прави една СПА курортна станция.

Много хотели Банско, разполагат с открити и закрити басейни, съвременни спа центрове, предлагащи богата набор от уелнес процедури.

Дори през лятото в Банско за туристи и активно спортуващи, работят ски пътища и ски писти. Такива предлагат интересни маршрути, възможност за планинско колоездене и други.

Курортът Банско е популярна точка сред туристите през летния сезон, когато възможността за практикуване на различни дейности и спорт – езда, катерене, колоездене, рафтинг, планински преходи и пр. Такива се организират по Кресненското дефиле.

Сред уникалността на Банско и като негова запазена марка са битови механи, поднасящи традиционни бански ястия. Като специалитети на местността се отнасят капама, бански шиш, саче, чомлек, старец и др.

В местността на Банско работи и едно от най-квалитетните голф игрища. На него гостите могат да поиграят голф, насред красива природа и планински въздух.

За Банско е известно още, с това, че е домакин на джаз фестивал, който се организира всеки месец август.

Места за настаняване и заведения има в разнообразие за всеки джоб и вкус виж тук. Хотели от най-луксозни с 5 звезди комплекси, до апартаменти в хотели и къщи за гости.

На неголеми разстояния от Банско се разполагат и градове Добринище и Разлог. Те са също много популярни туристически дестинации. Град Белица е само на 20 км от ски курорта, а там голяма атракция за гостите е паркът с танцуващи мечки.

Show More

Подобни статии

Back to top button
error: Content is protected !!